Guidede ture / Priser  : fra 250,00 dkk. pr. person

Betaling : kun kontant i danske kroner eller fremmed valuta som afregnes til dagskurs.

OBS: Alle dyk og guidede ture starter hos Dykkercenter Bornholm, hvis ikke andet er aftalt.

På alle guidede ture vil der altid være minimum en DiveMaster eller Instruktør med.


________________________________________________________________________________

 

Bornholm som dykkersted

Bornholm byder på et af Danmarks bedste og mest varierende dykkermiljøer. Her er nemlig alt fra klipper og grotter til sand og kalksten, og selvfølgelige den nok allerbedste sigt i Danmark, pga. det lave saltindhold. Ofte er sigten op til 25 – 30 meter. Ved de mange små dykkersteder er det muligt at se et rigt undervandsliv, med alt fra torsk og rejer til ål og fladfisk.
________________________________________________________________________________

 

Hullehavn

Naturdyk – max. 28 meter

 

Et super dyk for både begyndere og erfarne dykkere.

Hullehavn er nok et af Bornholms bedste steder at dykke. Især fordi forholdene under vand er så forskellige, at det er muligt at lave flere dyk på samme sted, uden at dykkene egentlig ligner hinanden. Tilgangen fra stranden sker nemt fra den lille badebro/stenmole, hvor der for enden er placeret en stige. Herfra kan der vælges om man er til vragstumper, slugter, klippesprækker eller anden spændende natur. I roligt vejr er det muligt at svømme op på klipperne og nyde naturen lidt oven vande også.

 

Selve området er lettilgængeligt med gode parkeringsforhold i udkanten af skoven som grænser op til stranden, og da området samtidig ligger op af en campingplads, er der rig mulighed for at evt. børnene kan finde legekammerater. Da det er tilladt at grille på området, er det let at få tiden til at gå mellem to dyk! Ydermere byder stranden i højsæsonen på en lille kiosk, toiletter, beach volley, vandlege og ½ meter vippe.

________________________________________________________________________________

 

Havnen i Bølshavn

Naturdyk – ca. 5 – 12 meter

 

Et godt sted for nye og øvede dykkere.

Fra den lille mole ved Bølshavn Havn er adgangen til vandet ganske nem. Fra den lille bademole er der en stige, der gør det nemt at komme i og op fra et dyk som byder på både slugter, rullesten, stenbund, undervands ”bjerglandskaber” og fine muligheder for at se fisk af mange forskellige slags.

 

I tilknytning til havnen er der toiletter og fine udendørsarealer. Det er derfor oplagt at tage familien med på en dag som denne. Området er meget børne- og badevenligt – også for helt små børn. Da området har både borde og bænke, og det er tilladt at grille på området, er det let at få en hel dag til at gå i området!

________________________________________________________________________________

 

Svenskehavn

Naturdyk – max. 23 meter

 

Et flot dyk for nye dykkere og for rutinerede dykkere, da der mulighed for at komme tæt på to vrag.

På Bornholms østkyst ligger denne lille perle af en bugt, som i gamle dage blev brugt som havn for de små joller. Selve i stigningsforholdene kan være lidt vanskelige, da bunden består af rullesten, men efter lidt øvelse går det forholdsvis let. Lige ud fra svenskehavnen ligger der et gammelt træskib, ligesom der i den nordlige ende af bugten ligger et gammelt dampskib, Glen Head. Der er dog kun få rester tilbage af dette skib.

 

Selve området på land indbyder til en familietur, da bugten ligger lige midt i Bornholms skønneste naturområde! F.eks. er der lige i nærheden forskellige historiske minder.  Ligesom at pladsen er lettilgængelig i bil, da det er en gammel ”havn”.

________________________________________________________________________________

 

Kåsen i Årsdale

Naturdyk – max. 20 meter

 

Et godt og spændende dyk for både nye og erfarne dykkere.

I en lille bugt i Årsdale ligger dette fantastiske sted, hvor der er gode forhold til både nye og lidt usikre dykkere og mere krævende forhold for de mere erfarne dykkere. F.eks. er der et område med fin sandbund som er perfekt til øvelser for den nye dykker.Langs klippevæggene er der fine slugter og sprækker, den erfarne dykker kan udforske sammen med sin buddy. Selve i stigningsforholdene er optimale da man går i vandet fra en stor flad klippe, som ligger lige i vandoverfladen, derfra er der en lille kanal ud i selve bugten.

 

I Årsdale findes 3 forskellige røgerier, kiosk, cafe, samt nødvendige toiletfaciliteter. Derudover er der rig mulighed for at købe frisk fisk med hjem direkte fra fiskerne på havnen i det lille fiskerleje, som Årsdale netop er kendt for.  Hvis fisk ikke har den store interesse er det muligt at besøge nogle af de kunst- og antik forhandlere der findes, ligesom en af Bornholms flotteste møller findes i byen. Her er det muligt at købe friskmalet mel m.m..

________________________________________________________________________________

 

Kalkformationer ved Hasle

Naturdyk – max 15 meter

 

Et utroligt flot sted for både nye og rutinerede dykkere. 

På nordsiden af Hasle havn, findes nogen af Bornholms flotteste kalkformationer. Man kan sagtens svømme der ud, dog skal man  være opmærksom på, at havnen stadig anvendes.Selve kalkformationerne er placeret ved ydermolen, lige ved den grønne markering på molen. Området strækker sig fra molen og svømmer man ca. 100 meter vest på, er man midt i kalkformationerne.

 

Da Hasle havn byder på alt fra cafe, kiosk, pølsevogn, og selvfølgelig toiletter og gode p-forhold er det oplagt at tage familien med på udflugt! Selve Hasle by ligger kun ca. 500 meter væk fra havnen. Her er der rig mulighed for at shoppe, eller besøge et af Bornholms mange røgerier.

________________________________________________________________________________

 

Kalkformationer ved Rønne

Naturdyk – max. ca. 13 meter

 

Et spændende og flot sted for både nye og rutinerede dykkere.


På vej mod Hasle, lidt nord for Rønne Lystbåde havn, findes Bornholms største og flotteste område med kalkformationer.  Selve området minder om kalkformationerne ved Hasle, dog findes der også mindre huler i Rønne. Disse kan dog være rimelig svære at finde.  Da området er svært at komme til fra land, er det en fordel med en båd, hvor man kan sejle lige hen over revet.

 

Da det er bedst at sejle til området, er det svært at tage familien med på selve turen. Men da Rønne By kun ligger et par kilometer væk, er det muligt for familien at bruge tiden på shopping m.m.. Ellers ligger der en fin lille sandstrand lige ved området, hvor der er super gode badeforhold.

________________________________________________________________________________

 

Renden i Allinge

Naturdyk – max. 13 meter

 

Et skønt dyk, for især nye dykkere, men også anbefalings værdigt for erfarne dykkere.

Dette er et godt dyk for nye dykkere, da området er let at finde rundt i under vand, derfor anvendes det ofte til introduktionsdyk og kursusdyk. Dog kan tilgangen til selve i stigningsområdet være lidt vanskeligt, da det er nødvendigt at bære udstyret ned over klipperne. Dykket foregår gennem en ca. 50 meter lang slugt, med rimelig stejle sider. Undervandslandskabet byder på alt fra sten, klippebund til sandbund! Dette giver rig mulighed for at se på det rige dyreliv med alt fra fladfisk, stenbidere og små rejer.

Selve området ligger lige op af Allinge røgeri, toiletter og legeplads, og kun en lille kilometer fra Allinge By, med stort udvalg i alt fra små butikker til små hyggelige restauranter.

________________________________________________________________________________

 

Men i øvrigt har Bornholm en masse andre muligheder for spændende dykning, så du/I er velkommen til at kontakte os, hvis du/I har andre ønsker.