Rescue Diver

Indtil nu, har du i din dykkeruddannelse koncentreret dig om dig selv og dine egne færdigheder, for at blive en sikker dykker. Nu er tiden inde til at lære hvordan du kan gøre dykning endnu mere sikker og hyggelig, også for andre! På denne måde bliver du en bedre meddykker, og er bedre forberedt til at dykke under krævende forhold. Du bliver langt mere sikker på dig selv - du vil kende dine begrænsninger og vil kunne vurdere forholdene langt bedre end tidligere. Som Rescue-diver vil dine dykkervenner anse dig som en naturlig leder, hvis ikke andre professionelle dykkere er med på turen.

"Utroligt morsomt"

"Det bedste kursus PADI tilbyder"

"Super sjovt og spændende"

Ja, dette er hvordan de fleste deltagere beskriver kurset! Og vi er enige. Dette er nok det mest værdifulde og givende kursus en fritidsdykker kan tage. Og Rescue-kurset passer til alle. Du behøver ikke at være stor og stærk og sej for at kunne gennemføre kurset, alle øvelserne bliver tilpasset den enkeltes forudsætninger.

Gennem teori og praksis - og gennem spændende rollespil - lærer du at forudse og forebygge dykkerulykker. Og du lærer hvordan du skal håndtere en ulykke hvis den opstår. Du kommer til at øve dig på alt fra, at trække en træt dykker, til de værst tænkelige situationer. Hensigten er at give dig de nødvendige kundskaber og færdigheder, som kræves hvis ulykken skulle opstå. Når du har lært at håndtere en ulykke, vil opleve hvordan du automatisk bruger dine kundskaber i førstehjælp og hjertemassage.

Efter at have gennemført PADI Rescue Diver kursus kan du give kvalificeret hjælp til en skadet enten i vandet eller på land - dykkerelateret ulykke, eller ikke!
    
 
Når du senere - i Danmark eller i udlandet - besøger et dykkercenter for at deltage på en dykkertur, leje udstyr eller fylde flasken, ja så vil du mærke hvordan de andre vil vise respekt for dit færdighedsnivau! Og skal du med på en dykkertur kan du være sikker på at den lokale Divemaster eller instruktør syntes det er rart, at have en Rescue-diver med!
PADI Rescue Diver kurset er anbefalet for alle certificerede dykkere. Det er også det første skridt på vejen mod en professionel titel. PADI Rescue er meget værdifuld, og selv om vi håber at du aldrig for brug for færdighederne i en ulykkessituation vil du opbygge selvtillid og styrke evnen til at forebygge farlige situationer. Du vil føle dig tryg- gere hver gang du nærmer dig vandet.
 

Teori

Redningsteori hjælper dig med at håndtere og forudse forskellige situationer. Instruktørens præsentationer suppleres med videoer.
 

Praktiske øvelser

Du kommer til at gennemgå 12 forskellige øvelser i havdelen af kurset.

Når du er færdig vil du være i stand til følgende:

Hjælpe dykkere som er trætte og /eller i panik
Foretage grundig eftersøgning og redning af forsvundne dykkere
Bruge førstehjælpen rigtigt
Disse øvelser trænes trin for trin og kombineres i længere øvelser mod slutningen af kurset. 

Værdifuld træning

Vor filosofi er, at gøre al træning så realistisk så muligt. Derfor tilbringer vi største delen af tiden i vandet. Vi lægger stor vægt på at have det sjovt, mens vi lærer om de forskellige teknikker til, at klare "alvorlige" situationer. Som certifiseret Rescue Diver er du uddannet til at hjælpe til i håndtering af dykkerulykker, og forhåbentlig være i stand til at forebygge så ulykker ikke opstår.

Du skal være certifiseret som PADI Rescue Diver for at kunne starte på et PADI Divemaster kursus.

Før du kan blive certifiseret som Rescue Diver skal du have gennemført et førstehjælp- og lunge/hjerte - redningskursus. PADI´s Emergency First Response  opfylder disse krav og kan gennemføres på en dag.